Ouder- en Kindteam

Ouder- en Kindteam

Ouder- en Kindteam op de basisschool (OKT)

Heeft u vragen over de opvoeding of het opgroeien van uw kind, of heeft u zorgen over de situatie thuis of op school? In Amsterdam is aan iedere school een Ouder- en Kindteam verbonden. Hier kunt u terecht bij een ouder- en kindadviseur die op vaste momenten aanwezig is.

De professionals van het Ouder- en Kindteam zijn onafhankelijk van school. Afspreken kan op school, in de wijk of thuis. Vragen kunnen gaan over uw kind (bijvoorbeeld eten, slapen, pesten, druk of juist teruggetrokken), de gezinssituatie (denk aan ruzie, scheiding, verlies) of ouderproblematiek zoals verslaving.

Loop eens binnen bij ouder- en kindadviseur Margot de Langen, of maak een afspraak. Samen kijken we wat er speelt en wat bij jou als ouder past, dit kan alleen wat informatie en advies zijn, maar als u dat wilt kan contact met een jeugdpsycholoog, -arts of verpleegkundige georganiseerd worden. We bespreken het samen. U kunt zelf rechtstreeks contact opnemen met Patricia Hendrikse op 06 230 554 25 of via m.delangen@oktamsterdam.nl.

Gezondheidsonderzoeken op de school

Ieder jaar biedt de jeugdgezondheidszorg van het Ouder- en Kindteam ondersteuning aan ouders op het gebied van de gezondheid en ontwikkeling van de kinderen op school. Ouders krijgen hier tijdig informatie over.

Altijd welkom

U kunt langsgaan bij het Ouder- en Kindteam in jouw wijk. Lees meer op oktamsterdam.nl. Hier kan je ook (anoniem) chatten, het adres opzoeken van het team in jouw wijk en de gegevens van de ouder- en kindadviseur op school. U bent welkom!